GRAAFISET KUVIOT
Käyttöliittymäsuunnittelu
14.08.2016

Graafiset kuviot

Tervetuloa lukemaan blogiani! Mietin pitkään tämän blogin perustamista ja itse tapaa jolla voisin lähestyä lukijoitani siten, että kirjoituksistani olisi iloa ja hyötyä niille, jotka ovat tekemisissä  yritys- tai muun toiminnan puitteissa, visuaalisen markkinointiviestinnän kanssa. Mietin myös, onko minulla tarpeeksi annettavaa lukijoille, kunnes oivalsin että voin kirjoittaa aivan omana itsenäni juuri niistä asioista, joista pitkällä graafisen alan urallani ammennan joka päivä aineksia työhöni. Voin myös kertoa alan uusista suuntauksista ja kehityksestä joita seuraan lähes päivittäin. Kun sain lopulta tämän oivalluksen, syntyi samalla kuin itsestään myös blogin nimi – Graafiset kuviot.  

Ajauduin alun pitäen graafiselle alalle puolivahingossa peruskoulun jälkeen soveltuvuustestien kautta, joissa taiteelliset lahjat ja matemaattinen ajattelukyky nousivat vahvimmin esille. Suoritin alkuun graafisen teollisuuden opinnot ammattikoulussa, työskentelin lehtitaloissa, kirjapainoissa, kustantamoissa ja mainostoimistoissa. Suoritin työn ohessa myös iltalukion, joka mahdollisti myöhemmät graafisen suunnittelun opinnot. Olen onnellinen ja kiitollinen tästä urapolusta, jonka ansiosta saan joka päivä tehdä työtä jota rakastan ja joka tuottaa iloa ja auttaa jaksamaan niinä kiireisinäkin aikoina, kun teen pitkää työpäivää.

Työurani aikana olen tehnyt monenlaisia alan töitä, joissa olen oppinut monta suunnittelijalle tärkeää asiaa, muun muassa sen mitä painotuotteelle tapahtuu sen jälkeen, kun se lähtee sähköisenä tiedostona kirjapainoon. Opintojeni ja työn puitteissa olen työskennellyt mm. asemoinnissa, reprossa, painokoneella ja jälkikäsittelyssä. Materiaalit ja alan termistö ovat tulleet tutuksi käytännön kautta. Suunnittelutyössäni nämä asiat kulkevat automaattisesti taustalla koko ajan. Monet 1980-luvun alun jälkeiset työvaiheet ovat jo kehityksen myötä siirtyneet historiaan, mutta on ollut rikkaus nähdä myös alan valtava muutos metallikirjakkeista digitaaliseen julkaisemiseen.

Digitaalinen media tuli mukaan työhöni siinä vaiheessa, kun olin aikeissa perustaa omaa yritystä. Ajattelin että nettisivujen suunnittelu olisi hyvä lisä palveluihini muun tarjonnan ohella. Kouluttautumisen kautta aloin tehdä kotisivuja ja ne nousivatkin lopulta usean vuoden ajaksi pääasialliseksi työsarakseni. Mukaan verkostooni tuli ohjelmoinnin ammattilaisia,  joiden osaamisen avulla pystyin toimittamaan asiakkailleni toiminnoiltaan monipuolisia ja vaativiakin toteutuksia.

Yritykseni Studio Obran perustin keväällä 2006. Olen lähtöisin pienyrittäjäperheestä ja vannoin aina, että minusta ei tule yrittäjää. Yrittäjyys alkoi kuitenkin tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen haasteissa, kun lapset olivat pieniä ja mies vietti työnsä vuoksi matkalaukkuelämää maailmalla. Vapaus säädellä omia työaikoja ja tekemisen määrää oli tuossa elämäntilanteessa tervetullut ja onnistunut muutos. Yritys on kehittynyt ja kasvanut samaan tahtiin omien lasten myötä ja tekeminen on nyt täysipainoista, kun lapset ovat jo nuoria aikuisia. Yllätyksekseni olen kymmenen yrittäjävuoden aikana löytänyt itsestäni myös ilmiselvästi edesmenneeltä isältäni perityn yrittäjägeenin. Periksiantamattomuus haasteiden edessä ja aito halu auttaa asiakkaita, ovat ne johtoajatukset joilla luotsaan yritystoimintaani eteenpäin.

~

Päivi Hänninen

Graafisen alan asiantuntija, graafinen suunnittelija ja web designer. Studio Obran perustaja ja yrittäjä vuodesta 2006. Kahden jo aikuisikään ehtineen nuoren äiti.

Tilaa uutiskirje, jossa saat hyviä vinkkejä visuaaliseen markkinointiin liittyen, sekä linkin viimeisimpään blogiartikkeliini.Kirjoita vasemmalla oleva koodi

Blogiarkisto