GRAAFISET KUVIOT
Käyttöliittymäsuunnittelu
28.10.2016

Verkostoituminen kannattaa! Oletko jo tutustunut BNI:hin?

Olen ollut mukana suositusorganisaatio BNI:n toiminnassa parisen vuotta. Kun kuulin BNI:stä muutamaa vuotta aiemmin, en lämmennyt konseptille edes sen vertaa, että olisin lähtenyt tutustumaan toimintaan paikan päälle. Kun ystäväni sitten syksyllä 2014 soitti minulle ja kysyi minua vieraaksi Espoossa perusteilla olevaan ryhmään, aika oli kohdallani kypsä vastaanottamaan kutsun. Olin juuri jättänyt taakseni työkuviot, jotka eivät soveltuneet yritykseni toimintaan, ja hain tilalle uusia mahdollisuuksia. BNI tuli vastaani siinä kohtaa kuin tilauksesta.  

Miksi sitten en alkuun lämmennyt BNI-toiminnalle? Minulle oli kerrottu, että toiminta edellyttää sitoutumista jokaviikkoisiin kokouksiin aamuvarhaisella. Mietin, että en missään tapauksessa pysty järjestämään työviikkoani niin, että säännöllinen osallistuminen aamukokouksiin olisi mahdollista. En myöskään suhteellisen introverttinä ja tuolloin vielä esiintymisjännityksestä kärsivänä ihmisenä innostunut ajatuksesta, että joutuisin viikoittain olemaan äänessä vähintään parikymmenpäisen yleisön edessä. Onnekseni kuulun kuitenkin seurassa viihtyvään ”sosiaalisten introverttien alalajiin" ja uskaltauduin ulos mukavuusalueeltani.

Mitä olen saanut BNI-toiminnasta?

BNI-toiminta on tuonut yrittämiseeni ja elämääni ihan uusia ulottuvuuksia. Se mitä lähdin hakemaan ja minkä eteen BNI:ssä tehdään töitä on toteutunut – olen saanut suositusten kautta paljon uusia asiakkaita ja kauppaa. Olen lisäksi löytänyt uusia yhteistyökumppaneita ja hyviä ystäviä. Myös esiintymisjännitys on jo aikaa sitten selätetty, eivätkä aikaiset aamuherätykset haittaa, kun aamukokouksista saa joka kerran hyvän energiabuustauksen työpäivään. Juuri näistä syistä sitoutuminen viikoittaisiin tapaamisiin ei myöskään ole tuntunut lainkaan hankalalta.

Mikä BNI sitten on?

BNI on Yhdysvalloista 30 vuotta sitten lähtöisin oleva suositusorganisaatio, joka noudattaa "Givers gain" -periaatetta – kun annat, niin saat. Kun suosittelet muita, myös sinua suositellaan. Kaupan mahdollisuuden tarjoaminen oman ryhmän jäsenelle tuntuu oman kokemukseni mukaan vähintään yhtä hyvältä, kuin omat muiden suositusten kautta saadut kaupat.

BNI-ryhmiä on Suomessa tällä hetkellä 20. Jäsenmäärä on noin 650 ja useita uusia ryhmiä on perusteilla ympäri Suomea. Maailmanlaajuisesti toiminnassa mukana on noin 195 000 jäsentä. Yrityksille, joilla on kansainvälistä toimintaa tai haluja laajentaa toimintaa ulkomaille, BNI tarjoaa hyvät mahdollisuudet hankkia uusia kontakteja.

BNI-vierailu Espanjassa

Kävin muutama viikko sitten lomamatkallani Espanjassa tutustumassa Alicantessa toimivan BNI-ryhmän toimintaan. Oli hauska nähdä, kuinka samaa tuttua konseptia toteutettiin espanjalaisessa ryhmässä vähän suomalaisesta tavasta poiketen. Yllätyin vuosia sitten Espanjassa asuneena siitä, kuinka aamukokouksen protokolla eteni vaihe vaiheelta alusta loppuun, hyvin järjestelmällisesti ja kellontarkasti. Ilmapiiri oli tutun positiivinen ja vieraana koin olevani tervetullut tilaisuuteen. Vaikka vierailin Alicanten ryhmässä puhtaasti mielenkiinnosta, keskustelin myös yhteistyömahdollisuuksista paikallisen graafisen alan yrittäjän kanssa. Tuliaisena toin omaan BNI-ryhmääni espanjalaisilla käytössä olevan kokousten toimintaa tehostavan hyödyllisen käytännön.

Vahva me-henki

BNI:ssä itseäni kiehtoo vahva me-henki. Se on aistittavissa eri paikkakuntien ryhmissä ja myös eri ryhmien välisissä koulutus- ja muissa tapahtumissa. On helppo ottaa yhteyttä ennestään tuntemattomaan henkilöön joka kuuluu samaan verkostoon, yhteys kun on jo tietyllä tasolla olemassa. Suomessa toiminnan kasvu on ollut voimakasta näinä kahtena jäsenyysvuotenani ja tahti tuntuu entisestään kiihtyvän. On ilo olla mukana toiminnassa ja mielenkiinnolla odotan mihin positiivinen kasvukehitys lähivuosina vielä johtaa.

~

Päivi Hänninen

Graafisen alan asiantuntija, graafinen suunnittelija ja web designer. Studio Obran perustaja ja yrittäjä vuodesta 2006. Kahden jo aikuisikään ehtineen nuoren äiti.

Tilaa uutiskirje, jossa saat hyviä vinkkejä visuaaliseen markkinointiin liittyen, sekä linkin viimeisimpään blogiartikkeliini.Kirjoita vasemmalla oleva koodi

Blogiarkisto